Bänkskiva

Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

Köket har blivit mer och mer själva hjärtat i de svenska hemmen. Vi vill använda det som en gemensam plats att hänga vid och umgås under tiden som man lagar mat. Självklart blir utseendet otroligt viktigt då, vi vill ha en attraktiv plats då det är i just köket som vi gärna samlas. En väldigt viktig detalj i köket blir då såklart vår bänkskiva. Vad ska man välja för material? Vilken färg vill vi ha på vår nya bänkskiva? Det finns mängder av olika material, ytbehandlingar och tjocklekar. Vi ska försöka att stapla upp de bästa tipsen att tänka på när just du ska välja ny bänkskiva.

Kontakta oss på 042-294722 eller fyll i vårt kontaktformulär med specifikationer. Vi börjar alltid med ett enkelt platsbesök i Helsingborg med omnejd. För att få en klar bild av dina önskemål och möjligheter innan vi byter ut dina bänkskiva.

Tänk på detta när du väljer bänkskiva!

Hur kommer vi att använda oss utav vår bänkskiva? Det är viktigt att förstå och fundera ut innan hur vi brukar använda oss utav vår bänkskiva idag, och om det är några speciella livsmedel osv som kan vara känsliga mot vissa material. Det finns för- och nackdelar med olika material därför är det viktigt att vi kan fånga upp detta så tidigt så möjligt och undvika att man fastnar för en bänkskiva som inte kommer passa in i det levnadssättet som vi har idag. Ha i åtanke att bänkskivan kommer att användas i stort sett varje dag. Det är därför viktigt att välja en högkvalitativ skiva och inte kompromissa. Se det istället som en långsiktig investering. Väljer du rätt bänkskiva så räcker den en hel livstid.

De allra viktigaste synpunkterna att överväga är:

• Vilken bänkskiva håller längst och kräver minst underhåll?
• Vilken bänkskiva passar in med min övriga stil och köksinredning?
• Vad har jag för budget och hur mycket kan jag spendera på en bänkskiva?

Vi hjälper dig att hitta rätt bänkskiva

På WM Kök o Bad jobbar vi med massor utav olika material för din bänkskiva, för att nämna lite exempel jobbar vi bland annat med laminat, rostfritt stål, massivt trä, glas, natursten, corian och kompositsten.

Som nämnt tidigare så är det väldigt viktigt att fundera ut vilket material som passar just din vardag och tillvaro. Tex om man är inne på natursten är det viktigt att tänka på att marmor och kalksten är känsliga mot syror som vinäger, vin, citron och läsk m.m. Syran fräter lite på ytan vilket ger en matt “fläck”. Därför rekommenderar vi om man vill ha dessa material att ha en matt yta på stenen från början vilket gör att dessa märken syns mindre.

Just nu ser vi en trend i Bänkskivor i kvartskomposit, som är en typ av kompositsten. Kvarts är ett industritillverkat material som skapas genom att sten och bindemedel blandas ihop till en massa. Därefter pressas och gjuts materialet till form av en skiva. Den största fördelen med detta material är att det är oerhört hållbart och tåligt. Till skillnad från natursten så finns det inte heller några öppna porer där bakterier kan komma in. Något som både gör materialet väldigt enkelt att rengöra, men även hygieniskt.

Vi på WM Kök o Bad har en lång erfarenhet utav bänkskivor och vi välkomnar dig gärna in till vårt showroom för att prata mer om just din framtida bänkskiva och visa dig våra olika alternativ.

Bänkskiva
Ny bänkskiva

Startsida

Köksrenovering

Bänkskiva

Köksluckor

Våra kök

Om oss

Köksinspiration

Kontakta oss

[contact-form-7 404 "Hittades inte"]
Bänkskiva Helsingborg
Bänkskiva

Inspiration

Renovering av kök

Köksinspiration

Söker du inspiration till ett nytt kök?

Med inspirerande, sagolika och drömmiga köksbilder ger vi dig ideér som ska förverkligas. Det är ofta starten på något nytt där kök och köksinredning står i centrum för en framtida design. I vår köksinspiration delar vi med oss av kök från våra fantastiska leverantörer som ständigt tar fram nya innovativa designkök.

Här kan ni hitta era framtida köksluckor, inredningsdetaljer och bänkskivor. Perfekt underlag för er framtida köksrenovering. Ta med era visionära ideér till ett inbokat möte så gör vi dessa till verklighet med mer därtill. Vi vet vad som behövs vid en köksrenovering för att ni ska få ett funktionellt kök som passar vardagen perfekt!

Renovera köket

Från bloggen

Ska du skaffa nytt kök? Tips, steg för steg.

Vi har levererat kök sedan slutet av 80-talet, det har bidragit till många nyttiga lärdomar som du får ta del av i denna artikel. Med ett stort engagemang delar kökskreatören Wendel med sig av sina erfarenheter kring vad du bör tänka på när ett nytt kök står för dörren. Vad kostar det? Hur länge håller ett kök? Vilka komplikationer kan uppstå? 

Frågorna är många men det finns lösningar som får dig att hitta hopp i djungeln av kök. Vi finns alltid där om du har frågeställningar utan gedigna svar. Ring eller besök oss i vår köksbutik så får du information med över 30 års erfarenhet. 

Ring Michael så gör han en skiss av ditt drömkök

Allting startar med en dröm om ett nytt modernt kök. Michael har hjälpt våra kunder att förverkliga dessa drömmar sedan 1989 – Han vet vad som krävs.