Här får du tips på köksinredning som behövs

jan 11, 2022

Vilken köksinredning passar bäst till just ert drömkök? Det är viktigt att vi förstår dina behov och önskemål för att kunna anpassa rätt köksinredning för just ert kök. Vi vill att ni ska kunna utnyttja varje utrymme på bästa sätt och få ett bra arbetssätt i köket.

Det första vi tar hänsyn till när vi planerar och utformar det bästa köket för dina behov är att förstå vilken sorts kök ni har. Är det ett Vinkelkök, G-format kök, I-format kök, U-format kök, Parallellkök eller ett kök med en köksö? Genom att förstå hur rummet ser ut kan vi optimera det på bästa möjliga sätt. Vi utgår oftast från de 6 ovannämnda grundformerna och tillsammans med er kan vi komma fram till vilken köksinredning som passar just ert behov bäst.

Kontakta oss på 042-294722 eller fyll i vårt kontaktformulär med specifikationer. Vi kommer alltid ut på ett platsbesök för att se över ditt behov och för att kunna lämna en exakt offert.

Modernt kök i helsingborg

Inredning i köksskåp

Planering är A och O, inredningen i köksskåpen kan ha en stor betydelse för hur funktionellt och praktiskt ditt kök blir. Behöver ni en karusell för hörnskåp att förvara era kastruller och stekpannor i eller passar möjligtvis ett hörnskåpsutdrag från Kessböhmer bättre?
Generellt är karuseller och bakplåtsutdrag exempel på köksinredning som är lätt att glömma bort i planeringen, men som gör stor nytta efteråt.

Olika köksskåp, vilka ska jag egentligen välja?

Grunden i hela köket är köksskåpen därför är det en väldigt viktig del i planeringen. Välj rätt för att få ut det bästa av er köksinredning och hitta rätt balans mellan design och funktionalitet.
När vi pratar om köksskåp pratar vi huvudsakligen om 6 olika köksskåp som har olika funktioner och fördelar.

Underskåp

Man brukar säga att underskåpen är grunden i de flesta kök, underskåpen kan skräddarsys efter dina behov och önskemål. Ska det vara lådor, hyllor eller källsorteringssystem?

Överskåp

Överskåpen är speciellt bra när du vill utnyttja ditt kök på höjden. De ger extra förvaringsutrymme och även rena linjer i köket. Överskåpen är dessutom perfekta till att montera en bra arbetsbelysning under.

Toppskåp

För att få en helhet i köksdesignen anpassas toppskåp efter kyl och frys. Toppskåp finns i flera höjder och du har möjlighet att välja om de ska vara med eller utan lucka.

Högskåp

Rymligt skåp där du har massor utav förvaring. Du kan inreda högskåpen med utdragbar front, justerbara hyllor eller utdragbara lådor för att enklare få tag i sakerna som står längst in i skåpet.
Högskåp kan även användas till inbyggnad av kyl och frys.

Hörnskåp

Optimera utrymmena och undvik outnyttjade utrymmen med hjälp utav hörnskåp eller insticksskåp. 

Inbyggnadsskåp

Inbyggnadsskåp används när ni integrerar kyl och frys med resterande inredning. För integrerad diskmaskin behövs endast lucka.

Kökshyllor

Inredning i kökslådor

Vem gillar inte ordning och reda? För oss på WM Kök o Bad är det viktigt att du känner att du har fått ett perfekt funktionellt kök där var sak har sin plats. Detta lyckas vi med genom att tillsammans med dig gå igenom alla detaljer och behov som just ni har när det kommer till köksinredning i kökslådorna.

När du köper ett kök genom oss då ingår det alltid enklare bestickinsatser i plast och även källsorterings inredning. Vad som är viktigt att sen ha i åtanke är, vart vill vi ha kryddorna? Vill vi ha en egen kryddhylla i en av lådorna? Vart ska vi ha våra andra arbetstillbehör?

Tips & Inspiration

Kom in till oss på WM Kök o Bad och få tips och inspiration på hur just ditt drömkök ska se ut. Vi har över 30-års erfarenhet och kan dela med oss av massor av inspiration till just ditt kök och din köksinredning.

Kontakta oss på 042-294722 eller fyll i vårt kontaktformulär med specifikationer. Vi kommer alltid ut på ett platsbesök för att se över ditt behov och för att kunna lämna en exakt offert.

Våra tjänster

Följ oss på sociala medier

Kontaktinformation

Telefon: 042-29 47 22
Mejl: info@wmkokobad.com

Firmainformation

WM Kök o Bad
Orgnummer: 969691-3319
Gravörgatan 13 253 60 Ramlösa

Ring Michael så gör han en skiss av ditt drömkök

Allting startar med en dröm om ett nytt modernt kök. Michael har hjälpt våra kunder att förverkliga dessa drömmar sedan 1989 – Han vet vad som krävs.

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Man kan piffa upp sitt kök och få ett nytt utseende enbart med att ändra sina köksluckor. Viktigt att tänka på är dock att man måste vara säker på att själva stommen fortfarande är av bra kvalitet eftersom köksluckor generellt är dyrare var för sig än om man...

Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

Köket har blivit mer och mer själva hjärtat i de svenska hemmen. Vi vill använda det som en gemensam plats att hänga vid och umgås under tiden som man lagar mat. Självklart blir utseendet otroligt viktigt då, vi vill ha en attraktiv plats då det är i just köket som vi...

Ska du skaffa nytt kök? Tänk på detta!

Ska du skaffa nytt kök? Tänk på detta!

När man har bestämt sig för att bygga ett nytt kök står man inför en stor utmaning, självklart en väldigt rolig utmaning. Det är många detaljer och val man behöver tänka igenom innan man står i ett nytt kök och kan njuta fullt ut. Vi på WM Kök o Bad har försökt att...