Renovera kök? Här får du tips.

maj 9, 2021

Att renovera kök kan innebära allt från en liten enkel renovering till en stor omfattande renovering av kök. En enklare renovering av kök kan tex innebära att byta ut köksluckorna, byta beslag, byta bänkskiva eller kakel/stänkskyddet bakom diskbänken. Oavsett hur man väljer att renovera köket så finns det en hel del saker man ska tänka igenom innan och planera för.

Vi på WM Kök o Bad har försökt att skriva ihop några viktiga tips och trix att tänka på inför ditt projekt – Renovera Kök.

Kontakta oss på 042-294722 eller fyll i vårt kontaktformulär med specifikationer. Vi kommer alltid ut på ett platsbesök för att se över ditt behov och för att kunna lämna en exakt offert.

Renovera kök

Ofta säger man att köket är den viktigaste platsen i hemmet, i köket umgås man och samlas med familj och vänner och äter gott och har det trevligt.

Att renovera kök kräver en bra planering, planering är a och o. Vad är ni nöjda med i köket som det är idag? Behöver ni större utrymme för att kunna umgås mer i köket? Eller saknar ni arbetsytor? Tänk igenom noga innan och gå igenom era önskemål med köksritaren för att få fram precis som ni önskar att renovera köket.

5 tips när du ska renovera kök

Eluttag

Det är lätt att glömma borta att planera för eluttagen, oftast behöver man fler uttag än man tror. Planera för detta och tänk igenom vart ni kommer behöva belysning samt vart ni kommer stå och jobba med eldrivna maskiner.

Funktionella detaljer i köket

Välgenomtänkta detaljer och idéer är det som skiljer kök till kök, tänk igenom när man ska renovera kök vart man kan ha öppna hyllor för att skapa en känsla av luftigt utrymme samt vart man behöver förvaring och skafferi. Har man plats för ett skafferi? Att planera för ett skafferi när man ska renovera köket kommer man definitivt inte ångra. Man skapar en stor dold förvaring. En välgenomtänkt plan när man ska byta kök gör stor skillnad på detaljerna.

Kryddförvaring

Kryddförvaring kan ses som en väldigt liten och onödig planering när man ska renovera kök men det är det inte. Man ska med fördel inte förvara kryddor i fläktskåpet eller ovanför spisen, vilket i dagens sedvana är det man oftast ser i äldre kök. Vi vill ha kryddor med smak och arom inför vår matlagning och då ska kryddorna förvaras mörkt. Liten detalj men planera in det tidigt när du ska renovera kök för att undvika krångel senare under processen.

Planlösningen

När du ska renovera kök och planera för planlösningen på ert nya kök kolla då gärna igenom planlösningen på hela huset. Finns det någon vägg som man kan slå ut för att få ett mer luftigt kök med en öppen planlösning? Har du möjlighet att ta in en köksö i ditt renoverade kök? En köksö har många fördelar så som förvaring, arbetsyta och en social punkt att samlas vid.

Mikron

Tips är att planera för mikron redan i ett tidigt stadie av ditt byte av kök. Mikron är inte den finaste detaljen att ha i ett nyrenoverat kök. Kan vi sätt mikron bakom en lucka? Eller i skafferiet? Planera för det redan från början annars finns det risk att den hamnar på bänkskivan och tar arbetsyta och plats från andra behov.

Vad kostar det att renovera kök?

Det finns inget exakt svar på vad det kostar att renovera köket. Allting handlar om materialval, extraval, storlek etc. det som kan vara bra att veta är att när vi lämnar ut offerter så är det inklusive all montering och arbete enligt önskemål.

Våra tjänster

Följ oss på sociala medier

Kontaktinformation

Telefon: 042-29 47 22
Mejl: info@wmkokobad.com

Firmainformation

WM Kök o Bad
Orgnummer: 969691-3319
Gravörgatan 13 253 60 Ramlösa

Ring Michael så gör han en skiss av ditt drömkök

Allting startar med en dröm om ett nytt modernt kök. Michael har hjälpt våra kunder att förverkliga dessa drömmar sedan 1989 – Han vet vad som krävs.

Här får du tips på köksinredning som behövs

Här får du tips på köksinredning som behövs

Vilken köksinredning passar bäst till just ert drömkök? Det är viktigt att vi förstår dina behov och önskemål för att kunna anpassa rätt köksinredning för just ert kök. Vi vill att ni ska kunna utnyttja varje utrymme på bästa sätt och få ett bra arbetssätt i köket....

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Man kan piffa upp sitt kök och få ett nytt utseende enbart med att ändra sina köksluckor. Viktigt att tänka på är dock att man måste vara säker på att själva stommen fortfarande är av bra kvalitet eftersom köksluckor generellt är dyrare var för sig än om man...

Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

Köket har blivit mer och mer själva hjärtat i de svenska hemmen. Vi vill använda det som en gemensam plats att hänga vid och umgås under tiden som man lagar mat. Självklart blir utseendet otroligt viktigt då, vi vill ha en attraktiv plats då det är i just köket som vi...