Ska du köpa, byta eller hitta en ny bänkskiva?

aug 13, 2021

Köket har blivit mer och mer själva hjärtat i de svenska hemmen. Vi vill använda det som en gemensam plats att hänga vid och umgås under tiden som man lagar mat. Självklart blir utseendet otroligt viktigt då, vi vill ha en attraktiv plats då det är i just köket som vi gärna samlas.

En väldigt viktig detalj i köket blir då såklart vår bänkskiva. Vad ska man välja för material? Vilken färg vill vi ha på vår nya bänkskiva? Det finns mängder av olika material, ytbehandlingar och tjocklekar. Vi ska försöka att stapla upp de bästa tipsen att tänka på när just du ska välja ny bänkskiva.

Kontakta oss på 042-294722 eller fyll i vårt kontaktformulär med specifikationer. Vi börjar alltid med ett enkelt platsbesök i Helsingborg med omnejd. För att få en klar bild av dina önskemål och möjligheter innan vi byter ut dina bänkskiva.

Bänkskiva

Tänk på detta när du väljer bänkskiva!

Hur kommer vi att använda oss utav vår bänkskiva? Det är viktigt att förstå och fundera ut innan hur vi brukar använda oss utav vår bänkskiva idag, och om det är några speciella livsmedel osv som kan vara känsliga mot vissa material. Det finns för- och nackdelar med olika material därför är det viktigt att vi kan fånga upp detta så tidigt så möjligt och undvika att man fastnar för en bänkskiva som inte kommer passa in i det levnadssättet som vi har idag. Ha i åtanke att bänkskivan kommer att användas i stort sett varje dag. Det är därför viktigt att välja en högkvalitativ skiva och inte kompromissa. Se det istället som en långsiktig investering. Väljer du rätt bänkskiva så räcker den en hel livstid.

De allra viktigaste synpunkterna att överväga är:

• Vilken bänkskiva håller längst och kräver minst underhåll?
• Vilken bänkskiva passar in med min övriga stil och köksinredning?
• Vad har jag för budget och hur mycket kan jag spendera på en bänkskiva?

Vi hjälper dig att hitta rätt bänkskiva

På WM Kök o Bad jobbar vi med massor utav olika material för din bänkskiva, för att nämna lite exempel jobbar vi bland annat med laminat, rostfritt stål, massivt trä, glas, natursten, corian och kompositsten.

Som nämnt tidigare så är det väldigt viktigt att fundera ut vilket material som passar just din vardag och tillvaro. Tex om man är inne på natursten är det viktigt att tänka på att marmor och kalksten är känsliga mot syror som vinäger, vin, citron och läsk m.m. Syran fräter lite på ytan vilket ger en matt “fläck”. Därför rekommenderar vi om man vill ha dessa material att ha en matt yta på stenen från början vilket gör att dessa märken syns mindre.

Just nu ser vi en trend i Bänkskivor i kvartskomposit, som är en typ av kompositsten. Kvarts är ett industritillverkat material som skapas genom att sten och bindemedel blandas ihop till en massa. Därefter pressas och gjuts materialet till form av en skiva. Den största fördelen med detta material är att det är oerhört hållbart och tåligt. Till skillnad från natursten så finns det inte heller några öppna porer där bakterier kan komma in. Något som både gör materialet väldigt enkelt att rengöra, men även hygieniskt.

Vi på WM Kök o Bad har en lång erfarenhet utav bänkskivor och vi välkomnar dig gärna in till vårt showroom för att prata mer om just din framtida bänkskiva och visa dig våra olika alternativ.

Våra tjänster

Följ oss på sociala medier

Kontaktinformation

Telefon: 042-29 47 22
Mejl: info@wmkokobad.com

Firmainformation

WM Kök o Bad
Orgnummer: 969691-3319
Gravörgatan 13 253 60 Ramlösa

Ring Michael så gör han en skiss av ditt drömkök

Allting startar med en dröm om ett nytt modernt kök. Michael har hjälpt våra kunder att förverkliga dessa drömmar sedan 1989 – Han vet vad som krävs.

Här får du tips på köksinredning som behövs

Här får du tips på köksinredning som behövs

Vilken köksinredning passar bäst till just ert drömkök? Det är viktigt att vi förstår dina behov och önskemål för att kunna anpassa rätt köksinredning för just ert kök. Vi vill att ni ska kunna utnyttja varje utrymme på bästa sätt och få ett bra arbetssätt i köket....

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Ska du köpa, byta eller hitta nya köksluckor?

Man kan piffa upp sitt kök och få ett nytt utseende enbart med att ändra sina köksluckor. Viktigt att tänka på är dock att man måste vara säker på att själva stommen fortfarande är av bra kvalitet eftersom köksluckor generellt är dyrare var för sig än om man...

Ska du skaffa nytt kök? Tänk på detta!

Ska du skaffa nytt kök? Tänk på detta!

När man har bestämt sig för att bygga ett nytt kök står man inför en stor utmaning, självklart en väldigt rolig utmaning. Det är många detaljer och val man behöver tänka igenom innan man står i ett nytt kök och kan njuta fullt ut. Vi på WM Kök o Bad har försökt att...